Pasta e shëndetshme Primavera, me gjithë prodhimet e sezonit

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
20 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
75 g mashurka
200 g maja shpargujsh
170 g bizele
350 g spaghetti ose tagliatelle
175 g presh i vogël, të prerë në feta
1 lugë gjelle vaj ulliri, plus shtesë për të shërbyer
1 lugë gjelle gjalpë
200 ml kos grek
Erëza të freskëta të grira (nenexhik, majdanoz dhe qepë të njoma)
parmixhano i grirë

Vini një tenxhere me ujë të kripur të vlojë dhe vendosni një avullore (ose kullesë) mbi ujë. Ziejini mashurkat, shpargujt dhe bizelet deri sa të zbuten në avull, më pas lërini mënjanë. Ziejini makaronat sipas udhëzimeve të paketimit.

Ndërkohë, skuqni preshin butësisht në vaj dhe gjalpë për 5 minuta ose derisa të zbuten. Shtoni kosin grek tek preshi dhe ngroheni me shumë butësi, duke e përzier vazhdimisht që të mos ndahet. Shtoni erëzat dhe perimet e ziera në avull me një spërkatje nga uji i makaronave për ta holluar.

Kulloni makaronat dhe i përzieni në salcë. Shërbejeni të spërkatur me djathë dhe me pak vaj ulliri shtesë.

Komento