Ngrohni furrën në 165 gradë. Lyeni me yndyrë një tavë pjekjeje të thellë.
Bëni bashkë bananet, sheqerin, vezën dhe gjalpin në një tas. Përzieni miellin dhe sodën e bukës së bashku në një tas të veçantë; shtojeni në përzierjen e bananes derisa brumi të jetë uniform. Përzieni kripën në brumë. Derdhni brumin në tavën e përgatitur.
Piqeni në furrën e nxehur më parë derisa një kruajtëse dhëmbësh e futur në qendër të kekut të dalë e pastër, rreth 1 orë.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Komento