Në tryezën e Ledri Vulës: Si të gatuash ushqimin e preferuar të reperit
Ushqimi është një nga kënaqësitë më të mëdha që marrim në përditshmërinë tonë. Ka disa ushqime që janë më të dashura e disa më pak të dashura, por persona të ndryshëm sigurisht kanë preferenca të ndryshme.
Shpeshherë pavarësisht se sa lloje ushqimesh mund të provojmë kthehemi tek tradicionalja, ashtu si reperi i famshëm shqiptar, Ledri Vula, i cili ka treguar se një nga ushqimet e tij të preferuara janë kastravecat turshi.
Nëse edhe ju doni të përgatisni vetë kastraveca turshi, recetën e keni mëposhtë:
Ingredientët
1 kg kastraveca
2 thelpinj hudhër
Majdanoz
1 lugë e mesme kripë
1 lugë uthull
Limon
Ujë të valuar
Udhëzimet
1
Për këtë recetë na duhen dy kavanoza në madhësi mesatare.
2
Kastravecat nëse janë të mëdhenj i presim në rathë, në rast se marrim kastraveca të vegjël i lëmë siç janë.
3
Pasi i kemi pastruar, për të dyja versionet e madhësisë së kastravecave veprojmë njëlloj.
4
Më pas, kastravecave u hedhim hudhër, majdanoz, kripë, uthull.
5
Pasi të jetë mbushur kavanozi, u hedhim sipër ujin e valuar, derisa të mbulohen përbërësit.
6
Më pas secilit prej kavanozave hedhim edhe disa pika limoni.
7
Më pas, kavanozat i mbyllim fort dhe i lëmë për dy ditë në një vend të errët.
8
Pas dy ditësh i fusim në frigorifer dhe janë gati për tu konsumuar.
Mbrëmjet me miq të shumtë në shtëpi janë gjithnjë një kënaqësi e madhe falë argëtimit e kujtimeve që mbeten, veçanërisht kur ka humor e biseda të këndshme. Por organizimi i saj mund të kthehet në një mundim të jashtëzakonshëm...
Për të përgatitur bazën, përzieni 50 g miell me 50 g ujë të vakët në një kavanoz ose, akoma më mirë, një enë plastike. Sigurohuni që i gjithë mielli të jetë përfshirë dhe lëreni gjysmë të pambuluar në temperaturën...
Të kanë tepruar dy feta picë nga një natë më parë dhe po gëzon sepse sapo kuptove që e ke mëngjesin gati. Ajo që duhet është vetëm t’i ngohësh shpejt e shpejt… po si? Në mikrovalë brumi bëhet si...
Lini një koment