Keku i engjëjve

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
60 minuta
Sugjerohet për:
10-12 persona
Kalori:
1 3/4 filxhan sheqer
1/4 lugë çaji kripë
1 filxhan miell keku, i situr
12 të bardha veze (sa më afër temperaturës së dhomës aq më mirë)
1/3 filxhan ujë të ngrohtë
1 lugë çaji ekstrakt portokalli, ose ekstrakt sipas dëshirës tuaj
1 1/2 lugë çaji krem tartar

Ngrohni furrën në 180 gradë.

Në një procesor ushqimi grini sheqerin rreth 2 minuta derisa të jetë i imët. Shitni gjysmën e sheqerit me kripën dhe miellin e kekut duke e lënë mënjanë sheqerin e mbetur.

Në një tas të madh, përdorni një rrahëse vezësh për të bërë bashkë të bardhat e vezëve, ujin, ekstraktin e portokallit dhe kremin e tartarit. Pas 2 minutash, kaloni në një mikser dore. Sheqerin e rezervuar e sitim ngadalë duke e rrahur vazhdimisht me shpejtësi mesatare. Pasi të keni arritur majat mesatare, sitini mjaftueshëm nga përzierja e miellit për të pluhurosur pjesën e sipërme të shkumës. Duke përdorur një spatul përziejeni butësisht. Vazhdoni derisa të përfshihet e gjithë përzierja e miellit.

Hidheni me kujdes përzierjen me lugë në një tavë rrethore keku pa yndyrë. Piqeni për 35 minuta dhe kontrollojeni a është bërë me një kruajtëse dhëmbësh druri (Kur futet në gjysmë kruajtësja duhet të dalë e thatë).

    Ftoheni me kokë poshtë në raft ftohës për të paktën një orë përpara se ta hiqni nga tava.

Komento