Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Përzieni kafenë me 2 lugë gjelle ujë të valuar në një enë të madhe derisa të bashkohen. Shtoni likerin e kafesë dhe 75 ml ujë të ftohtë. Hidheni në një enë të cekët dhe lërini mënjanë.
Përgatitni shtresën e kremit duke rrahur maskarponen, qumështin e kondensuar dhe ekstraktin e vaniljes me një rrahëse elektrike derisa të jetë e trashë dhe e lëmuar.
Thyejini biskotat në dy ose tre pjesë dhe zhyteni në përzierjen e kafesë për disa sekonda. Vendosni disa copa nga biskotat në fund të dy gotave dhe sipër lyeni me kremin. Spërkatini sipër me kakao për të paktën 1 orë përpara se ti shërbeni.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento