Në tryezën e Majk: Si të gatuash pjatën e preferuar të reperit
Mesa duket VIP-at shqiptarë janë të gjithë të dashuruar me ushqimin tradicional dhe reperi Majk është njëri prej tyre. Ai është mjaft aktiv në rrjete sociale dhe ndër të tjera përmes postimeve të tij ai ka treguar se një nga ushqimet e tij të preferuara që nuk e lë kurrë të teprojë në pjatë janë specat me ajkë. Ky gatim i shijshëm tradicional përgatitet shumë thjeshtë dhe recetën e gjeni mëposhtë:
Ingredientët
2 kg speca
1 kg djathë i bardhë
500 gr ajkë qumështi
Qumësht
Kripë
Udhëzimet
1
Specat pastrohen me rradhë një e nga një dhe përmes një pecete kuzhine u thahet uji.
2
Më pas, përmes një thike të mprehtë u largohet bishti dhe farat.
3
Në vijim, në një tas hidhet djathi dhe thërrmohet.
4
Më pas, shtohet ajka e qumështit dhe përzihet.
5
Provohet për kripë dhe nëse ka marrë mjaftueshëm nga djathi i hidhet edhe pak.
6
E gjithë masa përzihet mirë dhe më pas nis mbushja e specave.
7
Të gjithë specat e mbushur i vendosim me radhë në kavanoza të sterilizuar.
8
Në fund, tek kavanozat shtojmë qumësht derisa specat të mbulohen tërësisht.
9
Pasi mbushen të gjitha kavanozat mbyllen fort me kapakë dhe mbahen ashtu të pa hapur përreth një javë apo 10 ditë
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Lini një koment