Sugjerojmë:

Njoki me spinaq, salçiçe dhe domate, receta që ju duhet për sot!

2 lugë vaj
1 spec i kuq
1/2 qepë të mesme (të prera në feta të imëta)
4 lidhje salçiçe pule
1 lugë çaji hudhër të grirë
1 lugë çaji erëza italiane
1 lugë çaji kripë
1/4 lugë çaji piper i zi
500 gram njoki
1 1/4 gota lëng pule
1 filxhan domate të prera
1 filxhan spinaq të copëtuar
1/2 filxhan djathë parmixhano të copëtuar

1.Hidhni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.

2.Gatuani specin dhe qepën derisa të zbuten (rreth 3-4 minuta) dhe shtoni salçiçet e pulës.

3.Përdorni një shpatull për ta ndarë atë në copa të vogla ndërsa gatuhet.

4.Kur salçiçet nuk janë më rozë, shtoni hudhër, erëza italiane, kripë dhe piper dhe gatuajeni 1 minutë.

5.Shtoni njoki, lëng pule dhe domate dhe lërini të ziejnë në zjarr mesatar. Mbulojeni tenxheren dhe ziejini derisa njokit të jetë zbutur (rreth 5 minuta).

6.Hiqeni kapakun, përzieni spinaqin dhe parmixhanon dhe mbulojeni që spinaqi të zbutet pak.

7.Shërbejeni.

Lini një koment