Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
1.Hidhni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.
2.Gatuani specin dhe qepën derisa të zbuten (rreth 3-4 minuta) dhe shtoni salçiçet e pulës.
3.Përdorni një shpatull për ta ndarë atë në copa të vogla ndërsa gatuhet.
4.Kur salçiçet nuk janë më rozë, shtoni hudhër, erëza italiane, kripë dhe piper dhe gatuajeni 1 minutë.
5.Shtoni njoki, lëng pule dhe domate dhe lërini të ziejnë në zjarr mesatar. Mbulojeni tenxheren dhe ziejini derisa njokit të jetë zbutur (rreth 5 minuta).
6.Hiqeni kapakun, përzieni spinaqin dhe parmixhanon dhe mbulojeni që spinaqi të zbutet pak.
7.Shërbejeni.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment