Një pjatë e parezistueshme: Rizoto me proshutë dhe kërpudha
1 lugë vaj ulliri
1 qepë, të copëtuar
8 copa proshutë me vija
250 gr kërpudha, të prera në feta
300 gr oriz për rizoto
1l lëng pule të nxehtë
Parmixhano të grirë, për servirje
1.Nxehni vajin në një tigan të thellë dhe gatuani qepën dhe proshutën për 5 minuta që të zbuten.
2.Shtoni kërpudhat dhe gatuajini për 5 minuta të tjera derisa të fillojnë të lëshojnë lëngjet e tyre.
3.Shtoni orizin dhe gatuajeni derisa të gjitha lëngjet të thithen.
4.Shtoni lëngun, në të njëjtën kohë duke e trazuar mirë dhe duke pritur që shumica e lëngut të thithet para se të shtoni pjesën tjetër, do të duhen rreth 20 minuta që të shtohet gjithë lëngu me ngadalë.
5.Pasi orizi të jetë zier, provojeni për kripë dhe shërbejeni me parmixhano të integruar.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment