Kjo lazanja me 4 lloje djathërash është thjesht ideale për të nisur javën!
Për mbushjen:
1 1/2 gota rikota e freskët
1/4 filxhan parmixhano të grirë
1 vezë e madhe
2 lugë çaji lëkurë limoni të prerë imët
3 lugë barishte të freskëta të copëtuara si borzilok, rozmarinë, majdanoz ose trumzë, ose një kombinim
1 1/2 gota mocarela të freskët, të shqyer në copa të vogla
1 filxhan djathë fontinë të integruar
Kripë dhe piper, për shije
Për lazanjën:
8 fletë të mëdha makaronash të freskëta (1 kile ose 16 petë të thata të lazanjës pa zierje )
3 - 4 lugë vaj ulliri
6 lugë parmixhano të grirë hollë
Bimë të freskëta të copëtuara, për dekorim
1.Ngroheni furrën në 220 gradë C.
2.Lyejeni lehtë një tigan të madh për pjekje.
3.Vendosni një tenxhere të madhe me ujë të kripur të vlojë.
4.Bëni mbushjen: Në një enë mesatare,hidhni rikotën, parmixhianon, vezën, lëvoren e limonit dhe erëzat bashkë derisa të kombinohen. Shtoni më tej mocarela dhe fontina dhe e rregulloni me kripë dhe piper për shije.Pritini fletët e pastave të freskëta në gjysmë për të bërë 16 fletë. (Nëse jeni duke përdorur petë pa zierje, thyejini ato në gjysmë nëse janë më të gjata seç duhet ose përdorni ato ashtu siç janë).
5.Gatuani pastat: Hidhni fletët e pastave në ujë të vluar dhe gatuajini për 30 deri në 40 sekonda. (Nëse përdorni makarona pa zierje, ziejeni për 2 deri në 3 minuta, ose derisa të zbuten.)
Duke përdorur darë dhe / ose një shpatull me vrima, transferoni me kujdes fletët e makaronave, në ujë të ftohtë për të ndaluar gatimin.
6.Mbushni makaronat: Duke punuar me disa fletë në të njëjtën kohë, transferoni fletët e makaronave nga uji i ftohtë në një bord prerës. Lyejini me një peshqir letre.
Vendosni rreth 3 lugë mbushje në secilën fletë makarona, dhe më pas palosni fletët në gjysmë, në mënyrë që mbushja të jetë në mes. (Nuk është e nevojshme të vulosni skajet.) Lani majat lehtë me vaj ulliri dhe vendoseni në tigan ose enë pjekjeje. Ju nuk duhet të jeni shumë të saktë se ku vendosni fletët e palosura thjesht shtresoji ato në një model të rastësishëm.
7.Vazhdoni të mbushni fletët e mbetura të makaronave në të njëjtën mënyrë. Kur të gjitha fletët të mblidhen në enën e pjekjes ose tiganin, spërkatni pjesën e sipërme me parmixhano.
8.Piqni lazanjën për 18 deri në 20 minuta, ose derisa djathi të marrë ngjyrë të artë dhe makaronat të jenë të skuqen në skajet.
9.Shtoni sipër erëza për shije dhe shërbejini të nxehta.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment