Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Ngroheni furrën në 220 gradë C.
2.Lyejeni lehtë një tigan të madh për pjekje.
3.Vendosni një tenxhere të madhe me ujë të kripur të vlojë.
4.Bëni mbushjen: Në një enë mesatare,hidhni rikotën, parmixhianon, vezën, lëvoren e limonit dhe erëzat bashkë derisa të kombinohen. Shtoni më tej mocarela dhe fontina dhe e rregulloni me kripë dhe piper për shije.Pritini fletët e pastave të freskëta në gjysmë për të bërë 16 fletë. (Nëse jeni duke përdorur petë pa zierje, thyejini ato në gjysmë nëse janë më të gjata seç duhet ose përdorni ato ashtu siç janë).
5.Gatuani pastat: Hidhni fletët e pastave në ujë të vluar dhe gatuajini për 30 deri në 40 sekonda. (Nëse përdorni makarona pa zierje, ziejeni për 2 deri në 3 minuta, ose derisa të zbuten.)
Duke përdorur darë dhe / ose një shpatull me vrima, transferoni me kujdes fletët e makaronave, në ujë të ftohtë për të ndaluar gatimin.
6.Mbushni makaronat: Duke punuar me disa fletë në të njëjtën kohë, transferoni fletët e makaronave nga uji i ftohtë në një bord prerës. Lyejini me një peshqir letre.
Vendosni rreth 3 lugë mbushje në secilën fletë makarona, dhe më pas palosni fletët në gjysmë, në mënyrë që mbushja të jetë në mes. (Nuk është e nevojshme të vulosni skajet.) Lani majat lehtë me vaj ulliri dhe vendoseni në tigan ose enë pjekjeje. Ju nuk duhet të jeni shumë të saktë se ku vendosni fletët e palosura thjesht shtresoji ato në një model të rastësishëm.
7.Vazhdoni të mbushni fletët e mbetura të makaronave në të njëjtën mënyrë. Kur të gjitha fletët të mblidhen në enën e pjekjes ose tiganin, spërkatni pjesën e sipërme me parmixhano.
8.Piqni lazanjën për 18 deri në 20 minuta, ose derisa djathi të marrë ngjyrë të artë dhe makaronat të jenë të skuqen në skajet.
9.Shtoni sipër erëza për shije dhe shërbejini të nxehta.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment