Receta që do t’ju kërkojnë të gjithë: Mish viçi me speca të kuq dhe kaçkavall
500 gr mish viçi
2 speca të kuq
1 qepë
100 ml verë e bardhë
100 gr djathë të bardhë
100 gr djathë kaçkavall
2 lugë gjelle vaj ulliri
Kripë
Piper i zi
Majdanoz
1.Vendosim një tigan me vaj ulliri në zjarr ku vendosim qepën e grirë në rende të holla dhe më pas specin gjithashtu të grirë hollë.
2.I skuqim mirë dhe më pas shtojmë mishin të prerë në kubikë.
3.I gatuajmë të gjithë përbërësit dhe në momentin që mishi të ketë filluar të zverdhet pak e shuajmë me verë të bardhë. Hedhim pak kripë dhe piper dhe në fund shtojmë dy llojet e djathit të prerë në kubikë.
4.Sapo djathi të shkrijë të gjithë përbërësit i vendosim në letër alumini, e mbështjellim dhe e vendosim në furrë në temperaturën 200 gradë për 10-15 minuta.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment