Receta që do t’ju kërkojnë të gjithë: Mish viçi me speca të kuq dhe kaçkavall
500 gr mish viçi
2 speca të kuq
1 qepë
100 ml verë e bardhë
100 gr djathë të bardhë
100 gr djathë kaçkavall
2 lugë gjelle vaj ulliri
Kripë
Piper i zi
Majdanoz
1.Vendosim një tigan me vaj ulliri në zjarr ku vendosim qepën e grirë në rende të holla dhe më pas specin gjithashtu të grirë hollë.
2.I skuqim mirë dhe më pas shtojmë mishin të prerë në kubikë.
3.I gatuajmë të gjithë përbërësit dhe në momentin që mishi të ketë filluar të zverdhet pak e shuajmë me verë të bardhë. Hedhim pak kripë dhe piper dhe në fund shtojmë dy llojet e djathit të prerë në kubikë.
4.Sapo djathi të shkrijë të gjithë përbërësit i vendosim në letër alumini, e mbështjellim dhe e vendosim në furrë në temperaturën 200 gradë për 10-15 minuta.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment