Muffins me quinoa dhe kumbulla për një mëngjes të shijshëm!
1 1/4 filxhan miell për të gjitha qëllimet
1 filxhan miell gruri
1/3 filxhan quinoa e bardhë (e papërpunuar)
1 1/2 lugë pluhur pjekje
1 lugë kanellë
1/2 lugë xhenxhefil i bluar
1/2 lugë sode buke
½ lugë kripë
2 vezë të mëdha, të rrahura
1 filxhan kos i thjeshtë me yndyrë të plotë
½ filxhan gjalpë, i shkrirë
1/2 filxhan mjaltë
2 kumbulla, 1 të copëtuar dhe 1 të prera hollë
1.Ngroheni furrën në 200 ° C. Vendosni 18 gota muffins me letra.
2.Në një enë të madhe, tundni miell, quinoa, pluhur pjekje, kanellë, xhenxhefil, sodë buke dhe kripë.
3.Në enë mesatare, tundni vezët, kosin, gjalpin dhe mjaltin. Shtoni përzierjen e vezëve në përzierjen e miellit derisa të bashkohet dhe përzieni kumbullën e copëtuar.
4.Ndani brumin midis gotave rreth 1/4 filxhan secila dhe sipër secilës hidhni disa feta kumbulle.
5.Piqni 15 – 20 minuta ose derisa kruejtësja e dhëmbëve të futur në qendrat e muffins të dalë e pastër.
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lini një koment