Biftek me brokoli, qepë dhe oriz kaf

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
15 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
162
2 karafil hudher
2 copa xhenxhefil
2 lugë çaji sheqer
Lëng nga 1 lime
1/4 filxhan salce soje
Fara të bardha dhe të zeza susami
Kripe
1 kuti me biftek
1 lule brokoli
4 filxhanë oriz kaf
Vaj Canola
4 qepë të njoma
Piper i zi

1.Në një kavanoz të vogël, kombinoni hudhër, xhenxhefil, sheqer, salcë soje dhe lëng limoni, pastaj marinojini me piper dhe shkundni mirë.

2.Mbi nxehtësinë e lartë, vini një tigan të mesëm me vaj.

3.Kur vaji të jetë gati shtoni biftekun dhe gatuajeni, rreth 3 minuta në secilën anë.

4.Transferojini në një tavolinë prerje, hidhni kripë dhe piper dhe lereni të pushojë.

5.Ulni ngrohjen, pastaj shtoni salcë në tigan dhe pastaj shtoni brokoli.

6.Shtoni pak kripë dhe piper dhe lereni të ziejë për disa minuta.

7.Ndërkohë, ndajeni biftekun në feta.

8.Ndani oriz në mes të tiganit dhe shtoni biftekun.

9.Kur brokoli është gatuar, shtojeni pranë biftekut dhe rreshkisni salcën mbi biftek dhe brokoli.

10.Garnizoni me qepë të prera në feta të holla dhe fara susami.

Komento