1.Kombinojeni mishin e pulës, karrotat, fletën e dafinës dhe një majë luge kripë në një tigan të mesëm.
2.Shtoni 3 gota supë dhe vendoseni të zihet në ngrohje të ulët, rreth 20 minuta.
3.Ndërkohë, ngrohni gjalpin në një tigan tjetër mbi nxehtësinë mesatare dhe shto qepë, sheqer dhe 1 lugë çaji kripë dhe gatuajeni 5 minuta, deri sa të zbutet.
4.Shtoni pluhur kerri dhe gatuajeni për 1 minutë. Shtoni orizin dhe pjesën e mbetur ë supës.
5.Rriteni nxehtësinë në të mesme, mbulojeni dhe ziejeni derisa orizi të zbutet, 15-20 minuta.
6.Hiqeni mishin e pulës nga supa dhe copëtoni mishin. Pastaj kthejeni pulën e copëtuar në të njëjtën supë.
7.Hidhni përzierjen e orizit me një blender derisa të bëhet pure.
8.Derdheni në pulën e copëtuar me supë dhe nxiteni butësisht për të kombinuar.
9.Shtoni bimët e copëtuara dhe shërbejeni supën me tul limoni.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment