1.Kombinojeni mishin e pulës, karrotat, fletën e dafinës dhe një majë luge kripë në një tigan të mesëm.
2.Shtoni 3 gota supë dhe vendoseni të zihet në ngrohje të ulët, rreth 20 minuta.
3.Ndërkohë, ngrohni gjalpin në një tigan tjetër mbi nxehtësinë mesatare dhe shto qepë, sheqer dhe 1 lugë çaji kripë dhe gatuajeni 5 minuta, deri sa të zbutet.
4.Shtoni pluhur kerri dhe gatuajeni për 1 minutë. Shtoni orizin dhe pjesën e mbetur ë supës.
5.Rriteni nxehtësinë në të mesme, mbulojeni dhe ziejeni derisa orizi të zbutet, 15-20 minuta.
6.Hiqeni mishin e pulës nga supa dhe copëtoni mishin. Pastaj kthejeni pulën e copëtuar në të njëjtën supë.
7.Hidhni përzierjen e orizit me një blender derisa të bëhet pure.
8.Derdheni në pulën e copëtuar me supë dhe nxiteni butësisht për të kombinuar.
9.Shtoni bimët e copëtuara dhe shërbejeni supën me tul limoni.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment