Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Në një tigan gatuani qepët dhe 2 thelpi hudhër në pak vaj.
2.Pas pak minutësh, shtoni mishin e viçit të grirë, duke e ndarë atë me një lugë.
3.Shtoni brenda mishit pluhurin e specit djegës, qimnon, koriandër dhe miell.
4.Shtoni gjithashtu domatet, fasulet, rigon dhe kripë.
5.Vendosni një gjethe dafine në përzierje, mbulojeni me kapak dhe zieni për 30-45 minuta, duke e nxitur herë pas here.
Lereni të ftohet.
6.Ngroheni furrën në 200 ° C .
7.Hiqni copat në skaje të bagetës dhe priteni në 3-4 copa të barabarta.
8.Hiqni pjesët e tulit nga brenda bukës dhe mbusheni me salcën e përgatitur dhe futini në tavë.
9.Në një tas hidhni gjalpin e shkrirë me hudhër dhe majdanoz.
10.Lyejeni çdo copë buke me këtë përzierje.
Sipër shtoni edhe djathë çedar të grirë.
11.Futeni tavën në furrë të ngrohur dhe lerini të piqen për 10-12 minuta, derisa djathi ka shkrirë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment