Keni ende kunguj nga Halloween? Kjo është buka perfekte që mund të gatuani pa u lodhur shumë

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
50 minuta
Sugjerohet për:
18 racione
Kalori:
179
1/2 filxhan rrush të thatë
1 filxhan miell gruri
2/3 filxhan miell miks
1 lugë çaji kanellë të bluar
1 lugë çaji sodë buke
1/2 lugë çaji pluhur pjekje
1/2 lugë çaji kripë
1/2 lugë çaji karafil të bluar
1/2 lugë çaji arrëmyshk i bluar
1 filxhan pure kungulli
1 filxhan sheqer të bardhë
2 vezë
1/4 filxhan vaj kanola
1 filxhan arra të prera trashë

  • Hapi 1/Ngroheni furrën në 375 gradë F (190 gradë C).
  • Hapi 2/ Vendosni rrush të thatë në një tas dhe lëshoni  ujë të ngrohtë për ta mbuluar 1 cm. Lëreni të pushojë derisa rrushi i thatë të fryhet dhe të hidratohet, 3 deri në 4 minuta. Kullojeni rrushin e thatë dhe  mbani 1/3 e filxhanit të ujit të njomur në një tas të veçantë.
  •  Hapi 3/Bashkoni miellin e grurit të plotë, miellin normal, kanellën, sodën e bukës, pluhurin për pjekje, kripën, karafilin dhe arrëmyshkun në një tas të madh. Përzieni purenë e kungullit, sheqerin, vezët, ujin e mbajtur të njomjes së rrushit dhe vajin në një tas tjetër; përzieni me një lugë ose tundni derisa të bashkohen mirë. Përziejeni përzierjen e kungullit në përzierjen e miellit derisa të njomet. Dhe shtonit në të  arra dhe rrush të thatë. Hidhni brumin në një tavë të thellë.
  • Hapi 4/ Piqeni në furrën e parangrohur derisa një kruese dhëmbësh e futur në qendër të dalë e pastër, 50 deri në 55 minuta. Lëreni të ftohet në tavë për 15 minuta dhe më pas transferojeni në një mbajtëse teli.

Komento