Si gatuhet sallata e famshme italiane ‘capricciosa’
100 gr karrota
100 gr rrepa të kuqe
100 gr speca të kuq
50 gr djath i butë
50 gr proshutë e pjekur
200 ml majonezë
1 lugë mustardë
1 lugë uthull molle
Kripë
1.Presim në fije të holla perimet e lara dhe të pastruara.
2.I vendosim në një tas dhe i shtojmë kripën dhe uthullën e mollës duke i përzierë mirë.
3.Në të njëjtën mënyrë presim edhe djathin dhe proshutën dhe i shtojmë tek perimet.
4.Në fund shtojmë majonezën dhe mustardën duke i përzierë mirë deri sa perimet të mbushen me salcë.
5.E vendosim sallaten kapriçoze për të paktën 1 orë në frigorifer deri sa shijet të bashkohen me njëra -tjetrën, dhe me pas e servirim në një pjatë të shtruar me gjethe sallate jeshile.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment