Sumak: Benefitet dhe përdorimet e kësaj bime të njohur
Sumak është një bimë që rritet në të gjithë botën. Karakterizohet nga tufat e mëdha të manave të kuq.
Njerëzit i thanin dhe i pudrosin këto manaferra për t’u përdorur si ilaç bimor ose erëz kuzhine.
Sumak është i pasur me një larmi elementësh ushqyes dhe përbërës antioksidues. Kërkimet e hershme sugjerojnë se mund të jetë i dobishëm për kontrollin e sheqerit në gjak dhe lehtësimin e dhimbjeve të muskujve të shkaktuara nga ushtrimet. Sidoqoftë, nevojiten më shumë hulumtime.
Përdoreni sumakun në kuzhinë për të rritur aciditetin e mishit, drithërave dhe perimeve.
Nëse planifikoni ta përdorni atë në mënyrë medicinale, këshillohuni me mjekun për t’u siguruar që është përshtatja e duhur për ju.
Tartufi, ky përbërës misterioz dhe i rrallë, ka qenë prej kohësh një simbol i luksit në botën kulinare. I njohur për aromën e tij të veçantë dhe të fuqishme, tartufi ka kapur imagjinatën e kuzhinierëve dhe gurmanëve në të...
Nuk mund të blesh lumturinë, por mund të blesh sushi, që është e njëjta gjë! Në dy dekadat e fundit është bërë sensacion vakti tradicional japonez i njohur si sushi. Dita Ndërkombëtare e Sushit feston këtë vakt potencialisht të...
Sot në vend festohet Sulltan Nevruzi, festa më e rëndësishme e besimtarëve bektashinj. Fillimisht festohej si festa e ardhjes së pranverës dhe më vonë si ditëlindja e imam Aliut. Kjo festë zgjat tri ditë. Besimtarët shkëmbejnë vizita tek njëri-tjetri...
Lini një koment