Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Ngroheni furrën në 250 °C dhe lyejeni një tavë pjekje me gjalpë.
2.Në një tigan të madh në nxehtësi mesatare, shtoni sallamin dhe gatuajeni derisa tëmarrë ngjyrë të artë, rreth 7 minuta.
3.Hiqeni nga nxehtësia dhe lëreni të ftohet.
4.Në një tas të madh, tundni së bashku vezët dhe qumështin dhe kriposini me kripë dhe piper.
5.Palosni butësisht bukën, 1 filxhan djathë, spinaq, kërpudha, domate dhe suxhuk të gatuar.
6.Hidhni përzierjen në enën e përgatitur për pjekje.
7.Sipër hidhni 1/2 filxhan djathë dhe piqeni 50 deri në 55 minuta, derisa djathi të bëhet i artë dhe të mos mbetet lëng.
8.Dekorojeni me borzilok para se ta shërbeni.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento