Ngrohni ujin dhe qumështin në 120 gradë. Kombinoni ujin, qumështin, sheqerin dhe majanë në enën e përzierjes, përzieni dhe lëreni të shkumojë për rreth 5-8 minuta.
Shtoni miellin, purenë e kungullit, erëzën e kungullit, kripën, melasën dhe sheqerin kafe në përzierjen e krijuar.
Gatuajeni brumin për 5-8 minuta derisa brumi të formojë një top dhe të vijë pak.
Vendoseni brumin në një tas të lyer me pak vaj dhe vendosni një peshqir kuzhine të lagur mbi tas dhe vendoseni në një vend të ngrohtë.
Lëreni brumin të dyfishohet në madhësi, rreth 1 orë.
Formoni muffins dhe lyeni me miell sipërfaqen tuaj të punës, pastaj hidhni brumin mbi të.
Lërini muffins të rriten. Vendosni peshqirin e lagur të kuzhinës në majë të tyre dhe lëreni të fryhen për 30 minuta.
Piqini muffins në 200 gradë për 10 minuta.
Nëse nuk janë pjekur mjaftueshëm lërini të piqen dhe në anën tjetër dhe pastaj nxirrini të ftohen.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento