Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Në një tigan hidhni gjysmën e gjalpit dhe shtoni qepën të skuqet pak.
Shtoni kripë,piper, gjethet e dafinës dhe të gjitha kërpudhat të skuqen.
Kur të fillojnë të marrin pak ngjyrë shtoni orizin dhe përzijeni vazhdimisht deri sat ë marrë pak ngjyrë.
Shtoni verën dhe lërëni deri sa të largohet plotësisht.
Pasi vera është tharë shtoni lëngun e pulës (vetëm gjysmën) dhe pak më vonë kur të ketë avulluar shtoni gjysmën tjetër.
Vazhdoni ta përzieni deri sa lëngjet të jenë tharë, port ë mbetet orizi pak i lagësht.
Hiqeni orizin nga zjarri, shtoni pjesën tjetër të gjalpit dhe djathin parmixhano dhe përzijeni deri sa të jetë bërë masa homogjene.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment