Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Nxehni vajin në një tigan të madh dhe gatuani qepën për 8-10 minuta derisa të fillojë të karamelizohet.
2.Shtoni hudhrën në 2 minutat e fundit të kohës së gatimit.
3.Në një enë hidhni perimet e pjekura, domatet, kaperin dhe rrush të thatë.
4.Përzijini mirë dhe lërini të zihen për 10 minuta ose derisa të keni një salcë.
5.Ndërkohë zieni makaronat në ujë të vluar më parë.
6.Pasi makaronat të jenë zier ruani pak nga uji i tyre dhe shtojuni salcën e përgatitur më herët.
7.Nëse ka nevojë shtoni pak nga uji i rezervuar dhe shërbejini makaronat me parmixhano dhe borzilok sipër.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento