Nga
">Vangelis Zoga13 Shtator, 2020 Lexoje për 1 minutë
Supë kungujsh me panxhar dhe kos
1 kg kunguj
1 qepë e madhe
800 ml lëng pule
100 gr patate
50 gr presh (vetëm pjesa e bardhë)
50 ml vaj ulliri
Kripë dhe piper
100 gr kos
Tul lime nga 1 lime
Trumzë e prerë imët
Supa: Në një tigan hedhim qepën me vajin e ullirit, kripë dhe piper. Përzijini dhe shtoni ngadalë kungujt dhe patatet e prera në kubikë të vegjël. Lërini të skuqen 2-3 minuta dhe shtoni lëngun e pulës. Vërini të ziejnë deri sa patatet të jenë zier. Pasi supa ka zier lëreni të ftohet dhe kalojeni në blendër deri sa të bëhet kremoze.
Panxharët: Shpëlani mirë panxharët. Vendoseni panxharin në një letër alumini bashkë me të gjithë ingredientët e mësipërm. Fërkojeni mirë me to dhe mbështilleni me letrën e aluminit. Futeni panxharin e mbështjellë në furrë në 170 gradë C për rreth 1 orë deri sa të zbuten. Pasi janë pjekur nxirrini nga letra, qërojini dhe pritinë në katrorë vegjël si në foto.
Për salcën e kosit: Kulloni kosin deri sa të mos ketë më lëng. Hidheni në një tas dhe shtojini trumzën, tulin e lime, kripë dhe piper për shije. Pasi të gjitha të jenë gati shërbejni si në foto.
Tartufi, ky përbërës misterioz dhe i rrallë, ka qenë prej kohësh një simbol i luksit në botën kulinare. I njohur për aromën e tij të veçantë dhe të fuqishme, tartufi ka kapur imagjinatën e kuzhinierëve dhe gurmanëve në të...
Nuk mund të blesh lumturinë, por mund të blesh sushi, që është e njëjta gjë! Në dy dekadat e fundit është bërë sensacion vakti tradicional japonez i njohur si sushi. Dita Ndërkombëtare e Sushit feston këtë vakt potencialisht të...
Sot në vend festohet Sulltan Nevruzi, festa më e rëndësishme e besimtarëve bektashinj. Fillimisht festohej si festa e ardhjes së pranverës dhe më vonë si ditëlindja e imam Aliut. Kjo festë zgjat tri ditë. Besimtarët shkëmbejnë vizita tek njëri-tjetri...
Lini një koment