Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Nxehni furrën tuaj në 100 gradë C. Vendosni një fletë të madhe pjekje me letër pergamene.
Duke përdorur një mikser rrIhni të bardhat e vezëve me shpejtësi të lartë për rreth 1 minutë derisa të formohen majat e buta. Me mikserin akoma të vendosur, shtoni gradualisht sheqer, 1 lugë gjelle në të njëjtën kohë dhe rriheni 10 minuta me shpejtësi të lartë, ose derisa të formohen majat e ngurta.
Duke përdorur një shpatull hidhni lëngun e limonit dhe ekstraktin e vaniljes, pastaj niseshtenë e misrit dhe përziejeni butësisht derisa të përzihet mirë.
Formoni foletë në letër pergamene duke përdorur një majë 1M Star.
Sheshoni qendrën me një lugë për të lënë vend për mbushje.
Piqni për 1 orë e 15 minuta, më pas fikni furrën dhe pa hapur derën, lërini të rrinë në furrë derisa të ftohen plotësisht, rreth 3-4 orë. (Pjesët e jashtme do të jenë të thata dhe me një ngjyrë krem shumë të zbehtë, dhe pjesët e brendshme do të jenë akoma të buta.)
Transferoni pavlova me letër pergamene në banak për tu mbledhur.
Për të bërë kremin: rrihni kremin e ftohtë me 2 lugë sheqer pluhur në një enë të ftohtë për 2 – 3 minuta ose derisa të formohet kremi.
Pasi pavlova të ftohet plotësisht, lyejeni pak nga kremi i rrahur dhe sipër hidhni pak fruta të freskëta.
Shërbejeni dhe shijojeni brenda 3 orësh.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento