6 të bardha të mëdha vezësh, në temperaturën e dhomës
1 1/2 gota sheqer të grimcuar
1/2 lugë gjelle lëng limoni
1/2 lugë gjelle ekstrakt vanilje
2 lugë çaji niseshte misri
Për kremin pana:
1 1/2 gota (shumë e ftohtë) krem ëmbëlsirash
2 lugë sheqer pluhur
Për pjesën e sipërme:
4-5 gota fruta të freskëta, siç janë boronicat, mjedrat, luleshtrydhet e prera, pjeshkat e prera, kivi, etj.
15 gjethe mente të vogla, për zbukurim, opsionale
Nxehni furrën tuaj në 100 gradë C. Vendosni një fletë të madhe pjekje me letër pergamene. Duke përdorur një mikser rrIhni të bardhat e vezëve me shpejtësi të lartë për rreth 1 minutë derisa të formohen majat e buta. Me mikserin akoma të vendosur, shtoni gradualisht sheqer, 1 lugë gjelle në të njëjtën kohë dhe rriheni 10 minuta me shpejtësi të lartë, ose derisa të formohen majat e ngurta. Duke përdorur një shpatull hidhni lëngun e limonit dhe ekstraktin e vaniljes, pastaj niseshtenë e misrit dhe përziejeni butësisht derisa të përzihet mirë. Formoni foletë në letër pergamene duke përdorur një majë 1M Star. Sheshoni qendrën me një lugë për të lënë vend për mbushje.
Piqni për 1 orë e 15 minuta, më pas fikni furrën dhe pa hapur derën, lërini të rrinë në furrë derisa të ftohen plotësisht, rreth 3-4 orë. (Pjesët e jashtme do të jenë të thata dhe me një ngjyrë krem shumë të zbehtë, dhe pjesët e brendshme do të jenë akoma të buta.) Transferoni pavlova me letër pergamene në banak për tu mbledhur. Për të bërë kremin: rrihni kremin e ftohtë me 2 lugë sheqer pluhur në një enë të ftohtë për 2 – 3 minuta ose derisa të formohet kremi. Pasi pavlova të ftohet plotësisht, lyejeni pak nga kremi i rrahur dhe sipër hidhni pak fruta të freskëta. Shërbejeni dhe shijojeni brenda 3 orësh.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento