3 kuti mascarpone e zbutur në temperaturën e dhomës
¾ filxhan sheqer pluhur
½ lugë çaji vanilje
¼ filxhan kafe liker
1 filxhan krem ëmbëlsirash
1 ½ filxhanë të përgatitur me ekspres ose kafe të fortë, të ftohur
12 donuts, të prerë në gjysmë horizontale
Kakao pa ëmbëlsues
Në një enë të madhe, rrahni mascarpone, 1/2 filxhan sheqer pluhur, liker kafeje dhe vanilje me mikser elektrik me shpejtësi mesatare.
Në tas të mesëm, rrihni kremin dhe pjesën e mbetur të 1/4 filxhan sheqer pluhur me mikser elektrik me shpejtësi mesatare.
Hidhni ekspresin në një tas të cekët. Zhyt një nga një në të dy anët e 12 gjysmave të donut në ekspres dhe rregulloni një shtresë të vetme në tavë.
Përhapni një të tretën e përzierjes mascarpone mbi donuts.
Zhysni gjysmat e mbetura të donuts në ekspres dhe rregullojini sipër. Përhapni pjesën e sipërme të përzierjes mascarpone. Mbulojeni dhe vendoseni në frigorifer 4 orë.
Spërkateni sipër me kakao pak para se ta shërbeni.
A keni dëgjuar ndonjëherë për mochi ice cream? Me siguri e keni të mbushur plot Instagram-in dhe TikTok-un me Mochi! Imagjinoni një topth akulloreje të mbështjellë në një batanije të butë dhe të ngjitshme orizi. Tingëllon si një ëndërr...
Përgatitja: Përpara se të filloni bazën, vendosni hurmat arabe në një tas dhe hidhni mbi to ujë të vluar. Lërini mënjanë. Për bazën: -Vendosni letër pjekjeje në një tepsi -Prisni përafërsisht kikiritët, arrat shqeme – Shkrini gjalpin e kakaos...
HAPI 1Nxehni furrën në 200/180 gradë. Për të bërë brumin, sitni miellin në një tas të madh përzierës dhe shtoni gjalpin ose margarinën. Përziejini me gishta derisa masa të ngjajë me thërrimet e bukës. HAPI 2Shtoni rreth 3 lugë...
Komento