Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngrohni furrën në 200 gradë C. Brenda vendosni një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.
Marinoni filetot e pulës me kripë, piper, hudhër dhe qepë.
Vendosni nga një shparguj në secilën fileto dhe rrotullojini. Brenda i vendosni djathin dhe i skuqni në një tigan.
Ndërkohë në një enë kombinoni kërpudhat, uthullën, hudhrën dhe kripën. I trazoni mirë dhe shtojani sipër mishit.
Tani hiqini nga zjarri, mbështillini me letër alumini dhe i vendosni për tu pjekur, rreth 20 minuta.
Hiqeni letrën e aluminit. Lërini të piqen edhe 20 minuta të tjera. Në fund e shërbeni nëpër pjata dhe shijojeni!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento