Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Nxehni paraprakisht furrën në 180 °.
Në një tas të mesëm rrihini së bashku vezët, panën dhe mocarelën.
Shtoni kripën, piperin e zi dhe piperin e kuq.
Në një tigan të madh hidhni vajin të nxehet.
Shtoni qepën dhe hudhrën dhe gatuajini deri sa të zbutët rreth 5 minuta më pas shtoni kërpudhat dhe gatuajini derisa të jenë të buta, 5 minuta të tjera.
Shtoni spinaqin dhe gatuajeni derisa të skuqet, 2 minuta.
Shtoni kripë dhe piper.
Hidhni përzierjen e vezëve në tigan, më pas lyeni me gjizë dhe transferojeni tiganin në furrë.
Piqni derisa vezët të tendosen, rreth 12 minuta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento