Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Vendosni një zgarë në furrë dhe ngroheni furrë paraprakisht në 220 gradë,
Lyejini zgarën me gjalpë.
Në një tas hidhni karkalecat me gjalpë të shkrirë, 1 lugë çaji trumzë, një të tretën e hudhrave të grira, 1/2 lugë çaji kripë dhe piper të zi, përzijini mirë lereni mënjanë.
Në një tjetër tas hidhni djathin parmixhano, 1/3 filxhan krem , 1 lugë çaji trumzë, gjysmën e hudhrave të mbetura, 1/2 lugë çaji kripë dhe piper të zi.
Pritini patatet në feta dhe vendosini në zgarën e ngrohur në furrë.
Sipër u derdhni përzierjen e kremit dhe mbulojini patatet me fletë metalike dhe piqini rreth 15 - 17 minuta, sa patatet të shpohen lehtë me pirun.
Hidhni së bashku djathin krem dhe hudhrën e mbetur në një tas dhe shtoni spinaqin duke e pëzier deri sa të vishet me kremin.
Ndani përzierjen në dy pjesë dhe shtypni spinaqin.
Hiqeni zgarën nga furra dhe spërkatini patatet me djathin Gruyere.
Vendoseni biftekët në tigan dhe spërkatni me kripë dhe piper.
Piqni biftekët deri sa të marrin gjyrë kafe, 12 - 14 minuta.
Ktheni zgarën në furrë duke hedhur sipër karkalecat.
Lerini të piqen derisa të fillojnë të kthehen në ngjyrë kafe dhe djathi në patate kthehet në ngjyrë të artë.
Lereni të pushojë 5 - 10 minuta.
Më pas nxirrini nga furra dhe shërbejin biftekun mbi pjata së bashku me karkalecat, patatet dhe spinaqin me krem.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment