Supë tortellini nga kuzhina italine me bërxollë derri dhe parmixhano
2 lugë vaj ulliri
2 presh
2 karrota
2 shkopinj selino
4 thelpinj hudhër
4 gota supë pule
1 copë e vogël djathë parmixhano
2 shirita lëkurë limoni
Tortelini të gatshme me djathë
1 kokë sallatë jeshile
Bërxollë derri
Piper i fresket
1.Nxehni vajin e ullirit në një tenxhere të madhe në ngrohje të mesme.
2.Shtoni preshin, karrotat, selino dhe hudhër dhe gatuajini duke i nxitur herë pas here, rreth 5 minuta.
3.Shtojini 2 gota ujë, supë pule, djathë parmixhano, limon dhe bërxollën e derrit.
4.Verini të ziejnë dhe gatuajini derisa perimet të zbuten, rreth 15 minuta.
5.Hiqni djathin parmixhano, limonin dhe bërxollën nga tenxherja dhe 6.vendoseni supën të vlojë mbi nxehtësinë mesatare.
7.Shtoni tortelinit, sallatën jeshile dhe mishin e derrit të copëtuar, të marinuar me piper.
8.Gatuajeni deri sa tortelinit dhe sallata janë zbutur, 4 – 5 minuta.
9.Sherbejeni me djathin parmixhano dhe bërxollën.
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Lini një koment