Pasta me krem spinaqi, shija e pakrahasueshme

Ingredientët

  • 100 gram pana kuzhine
  • 350 gram pasta penne
  • 500 gram spinaq i freskët
  • 2 qepë të njoma
  • 1 lugë gjelle gjalpë
  • 1 filxhan çaji djathë parmixhano i grirë imët
  • kripë, piper

Udhëzimet

1

Lani spinaqin dhe hidheni në një tigan pasi ta keni kulluar nga uji, por pa e shtrydhur shumë.

2

Shtojini pak kripë dhe ziejeni për 15 minuta. Ndërkohë zjeni ujin për makaronat.

3

Skuqni gjalpin me qepën e grirë dhe shtoni spinaqin e gatuar.

4

Pas 2 minutash shtoni panën, përziejini të gjitha dhe frulojini në blender derisa të merrni një krem homogjen me ngjyrë jeshile.

5

Kulloni makaronat dhe duke ruajtur pak nga lëngu i zierjes, shtoni gjithçka duke e përzierë bashkë me parmixhanon dhe duke e spërkatur me piper.

Lini një koment