Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Si fillim, prisni patëllxhanin në feta të holla. Më pas, patëllxhanëve duhet t’u dalë lëngu në mënyrë që të jenë krokantë. Për këtë, vendosini në një tepsi ku keni shtruar letër furre, hidhuni kripë dhe lërini për 10 minuta.
Më pas, thajeni sipërfaqen e tyre me një letër thithëse kuzhine, pastaj kthejini nga ana tjetër dhe bëni të njëjtën gjë. Më tej, transferojini patëllxhanët në një tas, shtojuni 2 lugë vaj, 1 lugë kafeje hudhër pluhur, një lugë kafeje rigon dhe një filxhan parmixhan të grirë.
Përziejini mirë në mënyrë që të gjitha fetat të bashkohen me miksin e parmixhanit dhe erëzave, më pas vendosini në një tepsi ku keni shtruar letër furre.
Piqini në 180 gradë për 15-20 minuta, derisa të marrin ngjyrë të artë dhe të jenë krokante. Shërbejini me salcë domatesh...dhe përgatituni të shihni miqtë tuaj kur të ngelen pa fjalë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment