Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Përgatisim së pari brumin duke përzier e punuar mirë të gjithë përbërësit e tij.
Kur të kemi arritur një masë të ngjeshur por jo shumë të fortë, e lyejmë brumin me pak vaj ulliri dhe e lëmë mënjanë të pushojë, të paktën për një orë.
Ndërkaq përgatisim mbushjen.
Pastrojmë dhe presim perimet.
I hedhim në një tigan të madh ku kemi hedhur vaj ulliri me pak hudhër.
Shtojmë erëzat që na pëlqejnë pa qenë nevojë që perimet të zbuten shumë sepse do të kalojnë edhe në pjekie.
Hapim gjysmën e brumit si petë të poshtme, shtrojmë mbushjen dhe sipër vendosim petën tjetër.
Nëse doni mund të vini edhe djathë në brendësi!
Piqeni për rreth 30-40 minuta në 200 gradë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment