Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lani mishin dhe vendosni vajin të nxehet në tenxhere me presion.
Pastaj hidhni kanellën, gjethet e dafinës, kardamomin jeshil, karafilin, një lugë çaji kripë, asafoetida dhe mishin së bashku.
Lereni mishin të skuqet deri sa të marrë ngjyrë kafe.
Më pas shtoni një gotë ujë, pluhurin e specit të kuq dhe shafranin në mish.
Lereni të skuqet për rreth 1 minutë.
Merrni kosin dhe pasi ta keni përzier mirë hidheni në tenxhere me presion tek mishi.
Mbajeni derisa mishi të marrë një nuancë të kuqërremtë.
Shtojini 2 gota ujë, pluhur kopër, pluhur xhenxhefil dhe lerini të ziejnë për 2 minuta.
Kontrolloni nëse mishi është i butë dhe hiqeni dhe bluani kardamomën e gjelbër dhe ngjyrë kafe dhe shtoni në pjatën e mishit.
Në fund spërkateni me pluhur qimnon dhe e keni gati për ta shërbyer.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment