Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në një tenxhere të mesme, hidhni një gotë me ujë të vlojë.
Shtoni kripën, sheqerin, manaferrat me gjalpë, kokrrat e piperit, dhe 1 gjethe dafine.
Përzijeni për të shpërndarë kripën dhe sheqerin.
Hiqeni nga nxehtësia dhe shtoni 3 gota me ujë të ftohtë.
Shtoni merlucin e konservuar në një tigan të madh pjekje.
Hidhni salcën e ftohtë që përgatitet më lart mbi peshkun, duke e zhytur plotësisht në shëllirë.
Mbulojeni dhe ftoheni për 2 orë.
Hiqeni, pastaj hiqni shëllirën.
Në një tenxhere të mesme, shtoni merlucin dhe lëngun e peshkut.
Vendoseni mbi nxehtësi të ulët dhe sapo peshku fillon të ziejë, hiqeni nga nxehtësia.
Mbulojeni dhe lereni të pushoni derisa të gatuhet peshku, rreth 5 minuta.
Përdorni një lugë për të transferuar butësisht merlucin e gatuar në një pjatë.
Hiqni me kujdes copat e lëkurës dhe kockat dhe hidhni poshtë.
Në një tenxhere të mesme mbi ngrohjen mesatare, shkrini pak gjalpë.
Shtoni kopër dhe specin e kuq dhe lereni të skuqet për 5-7 minuta.
Shtoni qepët, gjethe e dafinës dhe specin dhe lereni të gatuhet 1 minutë.
Shtoni lëngun e peshkut dhe lereni të ziejnë për 12-15 minuta, deri sa qepët të zbuten.
Shtoni patatet dhe vazhdoni të gatuani edhe 10-12 minuta.
Hiqini nga nxehtësia dhe shtoni kripën.
Ktheni peshkun në tenxhere për ta ngrohur dhe sherbejeni menjëherë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment