Sallatë miks me thana, kërpudha dhe domate, një pjatë e freskët për të shoqëruar drekën sot

Ingredientët

  • Disa fletë sallate jeshile
  • 20 gr domate të thata
  • 50 gr kërpudha të prera dhe të pjekura
  • 20 kokrra arra të qëruara
  • Thana të thata
  • 100 ml verë e ëmbël
  • 50 ml uthull balsamike
  • 100 ml vaj ulliri
  • 1 lugë sheqer pluhur

Udhëzimet

1

Pasi kemi larë dhe tharë fletët e sallatës, i grijmë hollë dhe sipër tyre hedhim përbërësit e tjerë: domatet e thata, thanat, arrat dhe kërpudhat.

2

Thanat e thata, para si t’i shtojmë në sallatë i zbusim në lëng portokalli.

3

Më pas përziejmë në një enë verën e ëmbël, uthullën balsamike, sheqerin pluhur dhe i lemë të ziejnë për rreth 10 minuta në temperaturë të ulët.

4

E lëmë përbërjen të ftohet dhe e përziejmë me vajin e ullirit.

5

Në fund, e shërbejmë sallatën duke e spërkatur me salcën që përgatitëm.

Lini një koment