Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Marrim patatet i qerojmë, pastaj 4 patatet e qëruara i futim në disa shkopinj.
Më pas me anë të një thike i presim feta-feta pa i shkëputur nga shkopi.
Dhe i vendosim për t'i skuqur së bashku me shkopinjtë.
Marrim kremviçet dhe i presim në pjesë të vogla.
Vendosim patatet e skuqura në një tavë.
I marinojmë me kripë dhe piper të kuq.
Brenda hapësirave të patateve vendosim kremviçet.
I shtojmë sipër salcën e domateve, vajin e ullirit, pak majdanoz dhe në fund djathin e grirë kaçkavall.
E vendosim tavën në furrë për tu pjekur në temperaturë 180 gradë për rreth 30 minuta.
Pasi të jetë gati e nxjerrim tavën dhe sipër i shtojmë specin jeshil.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment