Supë e ftohtë me panxhar dhe vezë të zier

Ingredientët

  • 500 gr panxhar
  • 600 ml vaj perimesh
  • 1/2 kastravec
  • 2 lugë chives
  • 2-3 lugë uthull molle
  • 200 ml gjalpë
  • 150 gr rrepka
  • 1 vezë

Udhëzimet

1

Vendosni panxhar dhe uthull molle në një tenxhere të nxehtë dhe ziejeni në ngrohje të ulët për rreth 30 minuta.

2

Pastaj bëjeni pure me një blender dhe shtoni kripë e piper të zi.

3

Lëreni të freskohet pastaj transferojeni në frigorifer për t'u ftohur.

4

Shtoni gjalpë për shije.

5

Ndërkohë vini pak ujë të valojë mbi nxehtësinë e lartë. Shtoni një vezë dhe ziejeni 4 deri në 5 minuta.

6

Thajeni dhe lereni të ftohet.

7

Shtoni gjethet e panxharit, kastravecin, rrepkat he chives dhe transferojeni supën në pjatë.

8

Shërbejeni supën tuaj të ftohtë me panxhar me një vezë të zier.

Lini një koment