Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 200 gradë dhe prisni bukën në copa të mëdha.
Në përpunuesin e ushqimit vendosni hudhrat e grira imët, filetot e sardeleve, 1 1/2 gota borzilok dhe 1/4 filxhan vaj ulliri. Shtoni uthull dhe 1/4 lugë çaji kripë për të formuar salcë të trashë.
Pritini domatet në copëza të mëdha dhe hidhini tek salca dhe lereni të qëndrojë në temperaturën e dhomës për 30 minuta.
Ndërkohë, në tigan të vogël, shkrini gjalpin me vajin e mbetur.
Në fletën e pjekjes hidhni bukën me përzierjen e gjalpit dhe futeni të piqet pak sa të marrë ngjyrë kafe të artë 15 - 20 minuta.
Butësisht hidhni copat e bukës në pjatën ku do e shërbeni dhe sipër shtoni salcën e trashë me domate, pastaj hidhni sipër borzilok të mbetur.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment