Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngrohni furrën në 200 gradë dhe prisni bukën në copa të mëdha.
Në përpunuesin e ushqimit vendosni hudhrat e grira imët, filetot e sardeleve, 1 1/2 gota borzilok dhe 1/4 filxhan vaj ulliri. Shtoni uthull dhe 1/4 lugë çaji kripë për të formuar salcë të trashë.
Pritini domatet në copëza të mëdha dhe hidhini tek salca dhe lereni të qëndrojë në temperaturën e dhomës për 30 minuta.
Ndërkohë, në tigan të vogël, shkrini gjalpin me vajin e mbetur.
Në fletën e pjekjes hidhni bukën me përzierjen e gjalpit dhe futeni të piqet pak sa të marrë ngjyrë kafe të artë 15 - 20 minuta.
Butësisht hidhni copat e bukës në pjatën ku do e shërbeni dhe sipër shtoni salcën e trashë me domate, pastaj hidhni sipër borzilok të mbetur.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment