Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Vendosni një fletë pjekje në një tavë dhe ngroheni furrën në 200 gradë.
Rrihni vezët, majdanozin dhe lëngun e limonit në një tas të vogël.
Derdhni gjysmën e përzierjes së vezëve në një tas të mesëm dheshtoni brenda mocarelën.
Rezervoni përzierjen e mbetur të vezëve për vendosjen e kores.
Kthejeni një fletë tjetër pjekjeje përmbys dhe furçojeni me vaj ulliri.
Hidhni brumin në letrën e pergamenës dhe bëni një drejtkëndësh mesatar .
Përhapni përzierjen e mocarelës mbi gjysmën e brumit.
Sipër hidhni sallamin, e ndjekur nga perimet turshi dhe provolone.
Hidhni gjysmën tjetër të brumit për të mbuluar mbushjen.
Shtypni skajet e brumit për të vulosur kalconen, pastaj shponi pjesën e sipërme të brumit në disa vende me pirun.
Hidheni kalconen në letrën pergamene dhe piqeni 15 minuta.
Hiqeni nga furra dhe lyejeni me përzierjen e mbetur të vezëve, më pas vazhdoni ta piqni derisa korja të jetë e artë, 5 -10 minuta të tjera.
Lëreni të pushojë 5 minuta pastaj mund ta prisni dhe ta shërbeni.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment