Kalcone me sallam, mocarela dhe turshi

Ingredientët

  • 2 vezë të mëdha
  • 1/4 filxhan majdanoz të freskët
  • 1 lugë çaji limon
  • Djathë mocarela me pak yndyrë
  • Vaj ulliri ekstra i virgjër
  • Brumë pice në frigorifer
  • Sallam të prerë në shirita të hollë
  • 1 1/2 gota perime të përziera turshi, të kulluara
  • Djathë provolone e prerë 1/4 kg

Udhëzimet

1

Vendosni një fletë pjekje në një tavë dhe ngroheni furrën në 200 gradë.

2

Rrihni vezët, majdanozin dhe lëngun e limonit në një tas të vogël.

3

Derdhni gjysmën e përzierjes së vezëve në një tas të mesëm dheshtoni brenda mocarelën.

4

Rezervoni përzierjen e mbetur të vezëve për vendosjen e kores.

5

Kthejeni një fletë tjetër pjekjeje përmbys dhe furçojeni me vaj ulliri.

6

Hidhni brumin në letrën e pergamenës dhe bëni një drejtkëndësh mesatar .

7

Përhapni përzierjen e mocarelës mbi gjysmën e brumit.

8

Sipër hidhni sallamin, e ndjekur nga perimet turshi dhe provolone.

9

Hidhni gjysmën tjetër të brumit për të mbuluar mbushjen.

10

Shtypni skajet e brumit për të vulosur kalconen, pastaj shponi pjesën e sipërme të brumit në disa vende me pirun.

11

Hidheni kalconen në letrën pergamene dhe piqeni 15 minuta.

12

Hiqeni nga furra dhe lyejeni me përzierjen e mbetur të vezëve, më pas vazhdoni ta piqni derisa korja të jetë e artë, 5 -10 minuta të tjera.

13

Lëreni të pushojë 5 minuta pastaj mund ta prisni dhe ta shërbeni.

Lini një koment