Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngrohni një tigan ose skarë në nxehtësi mesatare.
Kombinoni majonezën, gjethet e selinosë, 2 lugë majdanoz, 1 lugë gjelle ujë, 1/2 lugë çaji kripë dhe piper në një tas të madh.
Grini 1 lime dhe shtrydhini lëngun sipër salcës.
Hidhni karkalecat me vajin e perimeve, 1/4 lugë çaji kripë dhe piper në një tas.
Rregulloni karkalecat në skarë dhe gatuajini deri sa të bëhen rozë, rreth 2 minuta për sëcilën anë.
Transferojini në tasin me salcën e përgatitur dhe shtrydhni lëngun e mbetur nga 1/2 lime.
Shtoni selinon, avokadon, përzierjen e sallatës dhe rrepën në tasin me karkaleca dhe përzijini mirë që të kombinohen.
Sallata është gati dhe mund ta shërbeni me pak më shuëm majdanoz.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment