Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Grini parmixhanon në tas të vogël dhe lëreni mënjanë (transferoni lëvoren në tenxhere të vogël).
Shtoni copëza bizele (ose 1 gotë bizele të ngrira) dhe 5 gota ujë dhe vendoseni të ziejë 10 minuta.
Pasi bizelet janë zier kalojini në blendër dhe bëjini pure.
Shkrini2 lugë gjalpë në tigan, shtoni kripë dhe gatuajeni deri sa të shkrihet rreth 2 minuta.
Shtoni orizin dhe gatuajeni duke e trazuar vazhdimisht rreth 5 minuta.
Shtoni verën dhe ziejini derisa të avullojë 2 - 3 minuta.
Shtoni lëngun e bizeleve duke e trazuar shpesh derisa të përvetësohet .
Më tej shtoni purenë e bizeles dhe ziejeni derisa orizi të jetë gati i butë, rreth 5 minuta.
Hiqeni rizoton nga nxehtësia.
Shtrydhni lëngun e limonit tek rizoto dhe me pas shtoni majdanoz të grirë dhe 2 lugë gjalpë të mbetur.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment