Sallatë miks me karrota, panxhar, selino dhe portokall
3 lugë gjelle lëng i freskët portokalli
3 lugë gjelle lëng të freskët limoni
1 lugë mjaltë
Kripë dhe piper
3 lugë gjelle vaj ulliri
Për sallatën:
4 karrota të prera në feta të holla
4 rrepka të prera shumë hollë
2 degë selino, të prera hollë
1 panxhar i vogël
1 filxhan lakër
2 portokaj të vegjël, të prerë në gjysmë hëna
1/2 filxhan gjethe nenexhiku
1.Në tas përzjeni sëbashku lëngun e portokallit, lëngun e limonit, mjaltin dhe 1/2 lugë kripë dhe piper për të shpërndarë mjaltin, më pas hidhni vajin.
2.Rregulloni perimet, portokallin dhe nenexhikun në pjata të mëdha dhe shtoni salcën e përgatitur.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment