Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Shkrini së bashku vajin e ullirit, gjalpi dhe qepët derisa qepët të jenë të buta dhe të tejdukshme.
Shtoni hudhrat dhe skuqeni për 30 sekonda të tjera përpara se të shtoni domatet e copëtuara.
Derdhni ½ filxhan ujë në kutinë e domateve dhe derdhini në tenxhere.
Hidhni një majë gishtash sheqer, kripë dhe piper dhe më pas lëreni të ziejë për 5 minuta.
Hidhni panën dhe lëreni të ziejë edhe 5 minuta të tjera.
Shtoni rigatonin e gatuar tek salca dhe përziejini deri makaronat të jenë pmbushur me salcë.
Shtoni pak nga uji i rezervuar për të holluar salcën.
Shërbejeni me djathë parmixhano dhe gjethe borziloku.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment