Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Ngroheni furrën në 180 gradë.
Vendosni 2 pllaka të mëdha pjekjeje me letër pergamene.
Në një tas të mesëm, futeni së bashku miellin, kremin e tartrës, sodën e pjekjes dhe kripën.
Në një tas të veçantë duke përdorur një mikser dore, hidhni gjalpë me 1 filxhan sheqer të grimcuar dhe sheqer kaf deri sa të bëhet si masë.
Shtoni vezë dhe përzijini deri sa të kombinohen.
Në një tas të cekët, kombinoni ¼ filxhan sheqer me kanellë.
Rrotulloni brumin në topa, pastaj rrokullisini topat në sheqerin me kanelle.
Organizoni biskotat në fletët e pjekjes.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment