Kush do Pasta Carbonara?
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Sugjerojmë:
Parangrohni furrën në 200 gradë.
Në një tas përzieni fetat e mollës me kanellë dhe sheqer kaf.
Në një mikser bashkoni miellin, sheqerin, kripën, sodën e pjekjes dhe arrëmyshkun.
Më pas shtoni salcën e mollës, gjalpin, lëngun e mollës, vezët, vaniljen dhe i përzieni mirë.
Tani shtoni edhe fetat e mollës dhe i përzieni të gjitha bashkë.
Masën e kaloni në një formë specifike për pjekje dhe e fusni në furrë të piqet për 30 minuta.
Më pas e nxirrni, e mbuloni me letër alumini dhe e lini të piqet edhe për 30 minuta të tjera.
E lini pak të ftohet dhe më e pas e prisni në feta të holla për ta shijuar.
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
Në një tenxhere, shkrijmë gjalpin dhe skuqim qepën dhe hudhrën derisa të zbuten. Shtojmë miellin dhe e përziejmë për disa minuta derisa të marrë ngjyrë të lehtë kafe. Gradualisht shtojmë lëngun e perimeve dhe e përziejmë derisa të trashet....
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment