Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Parangrohni furrën në 200 gradë.
Në një tas përzieni fetat e mollës me kanellë dhe sheqer kaf.
Në një mikser bashkoni miellin, sheqerin, kripën, sodën e pjekjes dhe arrëmyshkun.
Më pas shtoni salcën e mollës, gjalpin, lëngun e mollës, vezët, vaniljen dhe i përzieni mirë.
Tani shtoni edhe fetat e mollës dhe i përzieni të gjitha bashkë.
Masën e kaloni në një formë specifike për pjekje dhe e fusni në furrë të piqet për 30 minuta.
Më pas e nxirrni, e mbuloni me letër alumini dhe e lini të piqet edhe për 30 minuta të tjera.
E lini pak të ftohet dhe më e pas e prisni në feta të holla për ta shijuar.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment