Petulla me maja, receta nga Zonja Vjollca

Petulla me maja, receta nga Zonja Vjollca

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 20 minuta

Ingredientët

  • 1 lugë gjelle maja e thatë
  • 1 gotë ujë të vakët
  • 1 gotë qumësht të vakët
  • 1 lugë gjelle sheqer
  • 1 lugë gjelle vaj bimor
  • 500 gram miell
  • 1 lugë çaji kripë
  • vaj për skuqje

Udhëzimet

1

Vendosim majanë në një tas, shtojmë pak ujë të vakët, pak qumësht , sheqer dhe 3 lugë gjelle miell. E përziejmë dhe e lëmë të mbuluar këtë masë për 10 minuta. Më pas shtojmë përbërësit e tjerë përsëri, ujin e vakët, qumështin, miellin, kripën, vajin dhe i përziejmë me një lugë druri duke e rrahur( punuar) brumin për 5 minuta.

2

E mbulojmë dhe e lëmë të pushojë për 1 orë e 30 minuta. Pasi të ketë dyfishuar volumin, ngrohim vajin në temperaturë mesatare në një tigan dhe me ndihmën e dy lugëve skuqim petullat, nga të dy anët deri sa të nxjerrin ngjyrë të artë.

3

I largojmë nga tigani dhe i vendosim në letër kuzhine. Më pas i servirim me djathë, reçel etj. Shijojini!

Shënime

Receta marrë nga shqiptarja.com Realizuar më parë nga Zonja Vjollca

Lini një koment