Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Nxehni vajin e ullirit në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni qepë dhe selino dhe ziejeni 3 minuta.
Shtoni hudhër dhe skuqeni 1 minutë më gjatë.
Hidhni supën e pulës dhe ujë.
Shtoni bizelet, gjethet e dafinës dhe trumzën.
Shtoni pak kripë dhe piper për shije.
Hidhni kockat e proshutës në përzierjen e supës dhe lëreni të ziejë.
Mbulojeni dhe lërini të ziejnë, duke evtrazuar herë pas here derisa bizelet të jenë të buta, rreth 60 - 80 minuta.
Hiqeni kockën e proshutës nga supa, lëreni të pushojë 10 minuta, më pas copëzoni pjesën e mishit.
Ndërkohë shtoni karrotat në supë.
Mbuloni supën dhe lëreni të ziejë duke e trazuar herë pas here, rreth 30 minuta më gjatë.
Shikojeni supën për kripë e piper dhe sherbejeni të ngrohtë me pak majdanoz.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment