Patate e kuqe me shurup panje, një kombinim i shëndetshëm

Ingredientët

  • 5 patate të kuqe të mëdha
  • 8 lugë gjelle kripë
  • 1 lugë gjelle shurup panje
  • Kripë dhe piper i zi

Udhëzimet

1

Nxehim furrën në 200 gradë.

2

Bëjini patatet e ëmbla me vrima me anë të një piruni dhe lyejini me pak vaj ulliri.

3

Mbështillini secilën patate me letër alumini dhe futini në furrë të piqen.

4

Piqini patatet rreth 30-40 minuta deri sa të jenë zbutur plotësisht.

5

Kur patatet të jenë afër fundit të pjekjes vendosni gjalpin në një tigan dhe lëreni të shkrihet.

6

Pasi patatet janë pjekur nxirrini nga furra dhe lërini të ftohen.

7

Hiquni patateve lëkurat dhe shtypini me anë të një blenderi ose me lugë në një tas.

8

Pasi patatet janë bërë pure hidhuni gjalpin e shkrirë dhe shurupin e panjës.

9

Përzijini në blendër dhe shikojini për kripë e piper sipas dëshirës.

10

Sherbejni të ngrohtë dhe me pak majdanoz sipër.

Lini një koment