Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në një tas përziejmë së bashku 1/4 filxhan vaj ulliri, lëng limoni, uthull, hudhër, 2 lugë rigon, 1 lugë gjelle borzilok, trumzë, coriander, kripë dhe piper për shije.
Vendosni mishin e pulës në një qese kuzhine dhe marinojeni me vaj ulliri, kripë e piper.
Rriheni pak mishin dhe vuloseni qesen, futeni në frigorifer deri në 2 orë.
Ngrohni një skarë mbi nxehtësi të lartë.
Marinoni të gjitha perimet me vaj ulliri, rigon, borzilok dhe kripë.
Lyeni skarën me vaj dhe vendosni perimet të piqen.
Pasi keni mbaruar me perimet, hidhni mishin tek zgara dhe piqeni deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë.
Vendosini perimet dhe mishin në turjelë dhe shërbejini me pak borzilok nga sipër.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment