Nga neps. al21 Janar, 2021 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 2 minuta
6 ushqimet më të mira që reduktojnë fryrjen e barkut dhe gazrat!
Fryrja e barkut është shumë e zakonshme. Rreth 16-30% e njerëzve thonë se e përjetojnë atë rregullisht.
Cilat janë ushqimet më të mira në këtë drejtim?
1.Kosi
Eshtë i mbushur me baktere të mira, probiotikë që popullojnë traktin tuaj për të mbështetur një proces të shëndetshëm tretës dhe qetësimin e inflamacionit.
2.Xhenxhefili
Xhenxhefili përmban një enzimë tretëse të quajtur zingibain, e cila ndihmon trupin të zbërthejë proteinat. Ajo gjithashtu ka një efekt të këndshëm relaksues në zorrët tuaja, duke zvogëluar inflamacionin e cila ndihmon që ushqimi që hani të kalojë në sistemin tuaj më lehtë dhe nga ana tjetër zvogëlon gazrat.
3.Bananet
Kaliumi është arsyeja kryesore që ky ushqim me mirëmbajtje të ulët ndihmon kundër fryrjes. Ushqimet e pasura me kalium si banania do të ndihmojë në uljen e fryrjes gjatë gjithë ditës.
4.Papaja
Enzima e përmbajtur në papaja (papain) ndihmon në prishjen e proteinave në sistemin tuaj gjë që e bën tretjen më të lehtë. Fruti tropikal gjithashtu ka veti anti-inflamatore, si dhe fibra që mbështesin një trakt të fortë tretës.
5.Farërat e koprit
Janë një shpëtues i traktit digjestiv. Farat kanë një përbërës që relakson spazmat GI, e cila lejon shpëtimin nga gazrat dhe fryrja e barkut.
6.Shparguj
Asparagina e aminoacideve tek shpargujt është një tjetër diuretik i njohur që ndihmon në uljen e mbajtjes së ujit. Ai gjithashtu përmban fibra prebiotike, të cilat janë të mira për të ushqyer probiotikët në zorrën tuaj dhe për të mbajtur në funksion traktin tuaj tretës.
16 Prill, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 1 minutë
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
16 Prill, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 1 minutë
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
3 Mars, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 4 minuta
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment