Speca të kuqe të mbushura me gjizë

Speca të kuqe të mbushura me gjizë

Persona: 10
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 15 minuta

Ingredientët

  • 10 speca të kuqe
  • 300 gr djathë ose 500 gr gjizë
  • 1 tufë majdanoz
  • 1 tufë koper
  • 1 tufë borzilok
  • 3-4 lugë gjelel vaj ulliri
  • 3-4 qepë të njoma
  • 1 spec djegës
  • Kripë, piper

Udhëzimet

1

Në një tavë vendosim specat e kuqe, i spërkasim me pak kripë, piper dhe vaj ulliri.

2

I vendosim në furrë të piqen në temperaturë 200 gradë për 15 minuta.

3

Më pas i heqim dhe i vendosim specat në një qese plasmasi, i lemë 10-15 minuta dhe më pas largojmë menjëherë cipën dhe i pastrojmë nga farat.

4

Grijmë erëzat dhe i përziejmë me djathin e thërrmuar ose gjizën. Shtojmë vajin e ullirit, kripën, piperin dhe një spec djegës të grirë hollë.

5

I trazojmë mirë dhe me masën e përgatitur mbushim specat të cilat i vendosim në furrë të piqen për 15 minuta.

6

Mund t’i servirim ashtu siç janë duke i prerë në fetëza spërkatur me pak vaj ulliri. Shijojini!

Lini një koment